Bra att veta

Utrustningen består av paintballmarkör, skyddsmask, kläder och bollar. Det enda du som kund behöver ha med dig är lämpliga skor i form av gymnastikskor eller kängor. Resten fixar vi!

Paintballmarkören
Markören är av fabrikatet Tippmann och är halvautomatisk. Innebär att du trycker en gång på avtryckaren per boll. Ingen mantelrörelse behövs. Som drivmedel används tryckluft. Bollarna ligger normalt i ett magasin som rymmer 200 bollar.

Även andra markörer kan förekomma. Men vi försöker sträva efter att alla ska spela med samma förutsättningar.

Skyddsmasken
Detta är utan tvekan den viktigaste delen av utrustningen. Utan denna hade vi inte kunnat spela paintball överhuvudtaget. Vi har masker av fabrikatet JT,  Proto, Dye och Vforce.
Detta för att garantera att vi har en som passar just dig.
Samtliga har dubbellinser som motverkar imma. Maskerna skyddar hela ansiktet och öronen. Det går att ha glasögon under masken om dom inte är för breda, men linser är att föredra.

Klädsel
Kläderna ni får är en overall i camouflagefärg  som passar utmärkt till just vår terräng. Den erbjuds i flera olika storlekar och täcker hela kroppen. Lämplig klädsel under overallen är träningskläder eller  t-shirt och tunnare byxor. Vill man dämpa lite extra så är det bara ta på sig en extra tröja.

Bollar
Bollarna har ett skal av gelatin och en fyllning som består utav färgpigment och sockerlösning. Inga problem att ta bort färgen med vatten. Och all färg vi använder på vår park har ekologisk fyllning. Resterna försvinner på ett par dagar då fukt och regn löser upp dom.