Bra att veta

När du och dina vänner kommer till oss möts ni av en instruktör. 
Därefter så går vi tillsammans igenom säkerhetsreglerna och hur allt fungerar, samt en snabb genomgång av banan och speltyp ni kommer att spela. Overaller, lagfärg och skyddsmask plockas ut. Detta tar ca. 15min

Spelinstruktionerna
Instruktionerna innehåller först och främst säkerhetsreglerna så alla hanterar markören och sin mask på ett säkert sätt. Sen berättar vi om spelprinciperna, vad som händer vid en träff och hur utrustningen fungerar rent tekniskt.

Denna information ni får är grunden för att ert besök hos oss ska bli både säkert och roligt.

Spelstarten
Efter genomgången tilldelas alla varsin markör (gevär). Och nu gäller det att alla har lyssnat ordentligt och förstått instruktionen som givits. Annars tar vi ett par minuter till att reda ut alla frågetecken innan man fortsätter.
Sen går vi gemensamt ut på banan och testar att skjuta med markörerna för första gången. Sen går lagen till sin respektive startposition som instruktören har angivit tidigare. Där ges möjlighet att prata lite taktik ett par minuter innan alla är på plats. Efter att bägge lagen givit klartecken till instruktören så startar spelet på dennes signal.

Spelet är igång
Nu pumpar adrenalinet på allvar och nu gäller det att ni har diskuterat igenom en bra taktik som ställer till det för ert motståndarlag. Samarbete är A och O inom paintball!
Spelet går ut i att man så snabbt som möjligt ska skjuta ut motståndarna i andra laget och på sätt vinna matchen. Ibland har man även med flaggor i spelet som skall erövras.

En match går betydligt snabbare än vad man tror. Kan ta alltifrån 3 minuter upptill 20 minuter. Det gäller att hela tiden röra på sig och inte låta det andra laget få övertag. Sitter du still för länge så blir du snabbt utskjuten.

 

Då man blir träffad
Blir du träffad någonstans på kroppen eller markören så är du markerad. Gäller dock endast om bollen som träffade dig går sönder och lämnade en färgfläck. Träffen skall vara ungefär så stor som en 5-krona för att räknas.
När träff konstaterats så ropar du högt och tydligt ”träff” och visar även med kroppsspråk att så är fallet. Detta görs genom att hålla upp markören över huvudet och omgående lämna banan. Sen får du vänta i säkerhet utanför nätet tills spelomgången är slut.

Mellan matcherna
När ett av laget har vunnit blåser instruktören av spelet och alla kvarvarande spelare lämnar banan. Därefter följer en kort paus där tid ges att torka av eventuella träffar och fylla på luft och boll i sin markör. När alla är redo så byter lagen sida och en ny runda startas.

Betalning
Betalningen kan ske på lite olika sätt. Om varje spelare betalar enskilt så sker detta löpande. Vi ser helst att en person betalar då detta tar minst tid. Swish är fantastiskt!
Väljer ni att betala som grupp sköts detta smidigast efter allt spel är klart och då vi ser hur mycket boll det har gått åt. Detta alternativet är vanligast bland svensexor och möhippor.
Och företag kan självklart betala mot faktura.
Ange att du vill ha på faktura när du bokar så löser ni detta. För privatpersoner är det kontant, Swish eller kortbetalning som gäller.

Priser
Startavgiften är 400kr/person. Där ingår kläder, markör, skyddsmask samt 500 boll/spelare.
Extra boll: 500 st/ 200 kr.                   

En låda innehåller 2000 bollar: 800 kr